Dvořákova 381/21, České Budějovice
722 253 656
tomas@prochazkazivotem.cz

Hypnoterapie – hypnóza

Ericksonovská Hypnoterapie: Cesta ke Klidu a Rovnováze

Co je Ericksonovská Hypnoterapie?

Ericksonovská hypnoterapie, pojmenovaná po Dr. Miltonu H. Ericksonovi, je moderní druh hypnózy. Jedná se o jemnou terapeutickou metodu, která využívá sílu podvědomí k dosažení pozitivních změn v životě. Tato forma hypnoterapie je unikátní tím, že respektuje a podporuje přirozené procesy vašeho vlastního myšlení, čímž vám pomáhá najít řešení přímo ve vás samotných.

Pro koho je hypnóza určena?

Každý z nás se občas ocitne ve slepé uličce, ať už kvůli stresu, úzkosti nebo třeba závislostem. Možná máte pocit, že se nemůžete pohnout z místa, nebo se vám nedaří zbavit se negativních vzorců chování. Pokud hledáte cestu, jak se osvobodit od těchto těžkostí, může být Ericksonovská hypnoterapie přesně to, co potřebujete.

Tato metoda je ideální pro každého, kdo:

  • Trpí dlouhodobým stresem nebo vyhořením
  • Bojuje s úzkostmi nebo strachem
  • Má potíže se závislostmi (na cigaretách, alkoholu, jídle, atd.)
  • Hledá cestu k lepšímu sebepoznání a osobnímu růstu
  • Chce zlepšit své komunikační schopnosti a vztahy

Jak terapie pomocí Ericksonovské hypnózy funguje?

Ericksonovská hypnoterapie pracuje s vaším podvědomím, které je klíčem k řešení mnoha problémů. V průběhu sezení vás jemně provedu mírným hypnotickým stavem, který vám umožní získat hlubší vhled do vašich vlastních myšlenek a pocitů. Nejde o klasickou hypnózu, jak ji znáte z filmů – nebudete ztrácet kontrolu nad sebou ani nebudete dělat nic proti své vůli.

Každé sezení je přizpůsobeno vašim individuálním potřebám. Společně budeme objevovat a rozvíjet vaše vnitřní zdroje, abyste se mohli posunout vpřed směrem k řešení svých problémů. Tento proces je zcela bezpečný, nenásilný a přirozený.

Co můžete očekávat?

Při pravidelných sezeních Ericksonovské hypnoterapie můžete očekávat postupné zlepšení svého psychického stavu a větší pocit kontroly nad svým životem. Výsledky zahrnují:

  • Snížení stresu a úzkosti
  • Získání nové perspektivy na problémy
  • Posílení sebevědomí a sebedůvěry
  • Uvolnění negativních emocí a bloků
  • Zlepšení celkové kvality života

Máte zájem o hypnoterapii? 

Přejít na kontakt

 

Často kladené otázky o hypnóze a hypnoterapii

  1. Co je hypnóza?
    Hypnóza je stav hluboké relaxace a zvýšeného soustředění, který připomíná mezistav mezi bděním a spánkem. Během hypnózy jste plně při vědomí, ale podvědomí zpracovává informace odlišně, což umožňuje přístup k hlubším úrovním mysli.
  1. Jak hypnóza funguje?
    Hypnóza vytváří spojení mezi vědomím a podvědomím, což umožňuje terapeutovi využít vaše vnitřní zdroje k dosažení pozitivních změn. Tento proces může být mnohem účinnější než tradiční terapie, jako je například psychoanalýza, a s každou další hypnózou se mohou prohlubovat a zintenzivňovat zážitky spojené s vnímáním času, prostoru a stavů mysli.
  1. Je hypnóza bezpečná?
    Ano, hypnóza je bezpečný proces, který nelze vnutit proti vaší vůli. Vaše podvědomí automaticky odmítá cokoli, co by bylo v rozporu s vašimi základními hodnotami. Hypnóza není o vnucování vůle, ale o spolupráci mezi terapeutem a klientem.
  1. Mohu být během hypnózy ovládán/a?
    Ne, během hypnózy máte plnou kontrolu nad svými činy a rozhodnutími. Terapeut vás provede procesem, ale nemůže vás donutit dělat něco proti vaší vůli. Hypnóza není o sledování kyvadla či spirály, ale o efektivním propojení vědomí s podvědomím.
  1. Jaké problémy lze pomocí hypnózy řešit?
    Hypnóza je účinná při řešení mnoha problémů, včetně stresu, úzkosti, závislostí, fobií, problémů se spánkem a mnoha dalších. Moderní hypnoterapie vám pomáhá uspořádat a využít to, co již máte uvnitř sebe, pro dosažení dlouhodobých změn.
  1. Kolik sezení hypnózy budu potřebovat?
    Počet sezení závisí na vašich individuálních potřebách a konkrétním problému, který řešíte. Některé problémy mohou být vyřešeny rychleji než jiné, ale proces učení se hypnotickému prožívání může vyžadovat opakovaná sezení pro dosažení maximálního efektu.
  1. Co se stane, když nebudu schopný/á se do hypnózy dostat?
    Hypnóza je přirozený stav, podobný dennímu snění, který zažíváme i s otevřenýma očima. Pokud se vám nedaří do hypnózy dostat, terapeut vás povede k potřebnému stavu relaxace. Většina lidí je schopna do hypnózy vstoupit, pokud se otevře procesu a spolupracuje.
  1. Může hypnóza zahrnovat fyzický kontakt?
    Ano, pokud to terapeut považuje za vhodné, může během hypnózy použít jemný dotek na čelo, ruce nebo zápěstí. Vždy vás však předem upozorní, aby byl zachován váš komfort a důvěra.
  1. Jaké jsou další aspekty hypnózy, které bych měl/a vědět?
    Během hypnózy je důležité nechat své tělesné procesy, jako je dýchání a pohyby těla, volně plynout. Vyhněte se snaze si vnutit určité představy o hypnóze, protože to může narušit váš terapeutický proces. Moderní hypnóza se nespoléhá na zastaralé metody, ale na sofistikované techniky, které jsou uznávané a efektivní.